Hoitojen alku

Hoidot alkoivat syyskuun lopussa 2015. Melkein kaksi kuukautta syöpäsolujen löytymisestä. Ennen hoitojen alkua oli vielä tapaaminen ravintoterapeutin kanssa jossa käytiin syömistä läpi, tehtiin sädetystä varten maski ja tutustuttiin syöpäsairaalan omahoitajaan. Ravintoterapeutti ja oma hoitaja pysyivät samoina koko hoidon ajan ja ravintoterapeutin kanssa oli tapaamisia säännöllisesti.

Maski oli mielenkiintoinen juttu. Kahdella eri ohjelmalla lasketaan erilaisia arvoja magneettikuvista ja luodaan sädetyskartta jonka mukaan sädetys kohdistetaan hoidossa. Kartta on 3D, kuten hoitokin ja se vaatii että potilaan pää pysyy millilleen samalla paikalla joka hoitokerta. Maski on verkkoa, se pehmennetään ensin kuumassa vedessä ja sitten pingotetaan potilaan ylävartalon päälle ja verkon kovettumisen jälkeen on yksilöllinen maski valmis. Se nopeutti hoitoja ja varmisti että hoito osui juuri tarvittavalle kohdalle.

Hoitosuunnitelma sisälsi 36 sädehoitokertaa – viitenä päivänä viikossa –  ja kerran viikossa sytostaattihoito. Viimeisellä  viikolla ei ollut sytostaattia vaan sädetyksessä Booster-hoito jolloin sädetettiin normaalia kovemmin jotta viimeisetkin hiput kasvaimista häviäisivät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *