Mistä kaikki alkoi

Keväällä 2015 miehellä alkoi olla suussa kirvelyä, särkyä joka levisi pitkin kaulaa, ongelmia nielemisessä ja erittäin runsas syljeneritys. Hän kävi työterveyslääkärillä, hammaslääkärillä, taas työterveyslääkärillä ja uudelleen hammaslääkärillä ja taas takaisin. Veikattiin tulehtunutta sylkirauhasta, flunssa, vikaa korvien välissä…. Kun päästiin valtiolliseen sairaalaan niin osaston ylilääkärikin totesi että hän on nähnyt näitä tuhansia tapauksia ja tämä ei ole mitään. Syöpää tämä ei ainakaan ole.

Oireet vaan jatkuivat ja pahenivat. Lopuksi ei auttanut kuin kääntyä taas kerran työterveyslääkärin puoleen ja löytyi lääkäri joka otti oireet vakavasti ja lähetti ohutneulakokeeseen. Siihen mennessä kaulaan oli kasvanut ison lusikkaleivän kokoinen patti.

Ohutneulanäyte otettiin ja lähdimme loman viettoon. Ensimmäisen viikon lopussa tuli sitten tieto, näytteestä oli löytynyt syöpäsoluja.

Puoli vuotta oli rampattu lääkäristä toiseen ja odotettu että asiat otetaan vakavasti ja jotain tapahtuisi. Nyt iski pelko kuluiko aikaa liikaa ja mistä oikein oli kyse.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *