Papereita, tarvikkeita ja kuljetuksia

Sairaala hoiti oman osuutensa kiitettävästi. Huomasimme vaan samantien että lippusta ja lappusta tulee siihen tahtiin että tarvitaan mappi. Siihen kasasimme eri välilehdille vastaanottoajat, potilaskertomukset, lääkärintodistukset, esitietolomakkeet, potilasohjeet, lähetteet, reseptit, KELA-paperit, vakuutusyhtiön paperit ja muut asiaan liittyvät asiat. Muuten oltaisiin oltu ihan hukassa. Oli liian monta asiaa ajateltavana samaan aikaan.

Mies jäi töistä pois heti kun diagnoosi saatiin. Henkisesti ei oltu työkunnossa ja valmistelut olivat täysipäiväinen työ. Kun hoidot alkoivat ajattelimme että nyt helpottaa mutta mitä vielä. Potilas huolehtii itse ruokansa, tarvikkeensa, kuljetukset, lääkkeet ja kaiken muun tarvitsemansa. Joka asia piti selvittää ja soitella ympäriinsä ja kaivaa tietoa.

Sairaalasta potilas sai hoidon mutta omaan kuntaan piti erikseen ilmoittaa mitä tarvitaan että he osaavat tilata tavaraa ajoissa. Syöpähoidon tarvikkeet eivät ole ihan arkipäivän tavaroita. PEG-letkua varten tarvittiin kertakäyttöletkuja ruoan valuttamiseen. Otimme yhteyttä kunnan tarvikehuoltoon niin sieltä ilmoitettiin toimitusajan olevan kolme viikkoa. Hienoa mutta ne letkut tarvitaan heti koska ruokailu tapahtuu samantien letkun kautta.  Onneksi syöpäsairaalasta saatiin hätäapua.

Kuljetuksissa KELA maksoi omavastuun ylittävän osan kunnes omavastuu tuli täyteen. Sen jälkeen kuljetukset sairaalaan olivat ilmaisia. Kuljetukset tilattiin KELA-taksin numerosta. Vinkkinä: Kannattaa tilata kuljetukset pari viikkoa etukäteen yhdellä soitolla koska puhelun hinta on melkoinen. Samalla huomiona se että kuljetus saattaa olla kimppakyyti. Aikataulujen suhteen noudot toimivat kyllä loistavasti. Potilas saa aikaikkunan, n. 5-10 minuuttia jonka aikana taksi saapuu ja auto odottaa sairaalan edessä hoitojen ajan ja toimittaa potilaan takaisin kotiin hoitojen päätyttyä. Eli vaikka olisikin vähän sairaalan aikataulu sekaisin niin auto on ja pysyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *