Sairaalan sokkeloissa – ihminen hukassa ?

Syöpäpotilas on ihminen jolla ei ole elämässä muuta kuin Syöpä. Siltä se ainakin aluksi tuntui.  Kaikki piti suunnitella tutkimusten ajankohtien mukaan. Kokonaisuuden hahmoittaminen vei aikaa.

Kun syöpä on nielussa olet pääkaupunkiseudulla Nenä- ja kurkkutautisairaalan potilas ja siellä on lääkärinvastaanotto ja lääkärin määräämät tutkimukset. Varsinainen syöpähoito tapahtuu Syöpäsairaalassa joka ottaa myös omat tutkimuksensa. Näiden lisäksi käydään kolmannessa paikassa magneettikuvissa. Tuntui että jokainen tekijä toimi omien suunnitelmiensa ja aikataulujensa mukaan muista täysin piittaamatta. Monta kertaa joutui soittamaan että eikö näitä toisessa paikassa tiistaina otettavia kokeita voi käyttää myös keskiviikkona vai tullaanko taas. Ja taas mentiin, ei voinut. Hetkittäin tuli olo että potilas valutetaan kuiviin ennenkuin päästään edes alkuun.

Mutta kun kokonaiskuvan sai hallintaan niin homma toimi mainosti. Oma lääkäri hoitaa sinua ja huolehtii ja suunnittelee hoitoa, syöpäsairaala toteuttaa hoidot ja syöpähoitaja toimii apuna ja tukena koko hoidon ajan.

Syöpähoitaja tuntui alussa ”ihan kivalta” ajatukselta mutta kyseinen henkilö oli meille ihan korvaamaton. Hänelle pystyi laittamaan tekstiviestiä melkein kellon ympäri, hän järjesti pikaisia lääkäriaikoja kun oli ongelmia, hän selvitti asioita ja jaksoi kuunnella ja kannustaa.

Myös omalääkäri oli kullan arvoinen ihminen. Hän sanoi heti suoraan että tässä on todella hyvä ennuste että kyllä tämä tästä. Se lupaus mielessä oli helpompi antaa Käävälle Kyytiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *